Mama Kivu

Mama Kivu is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Mama Kivu ondersteunt opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu.

Nieuws

Samen tegen corona: Sensibiliseren in Kivu

Samen tegen corona: Sensibiliseren in Kivu

10/11/2020 - 22:40

De ebolacrisis die van 2018 tot dit jaar Butembo en Beni hard getroffen heeft, was reeds een harde leerschool in het bestrijden van een pandemie. Een van de lessen uit de strijd tegen het ebolavirus is dat het vertrouwen in de hulpverlening en de informatiebronnen erg broos was. Daarom namen FEPSI en onze voetbaldames van Mama Kivu van bij het begin van deze COVID-19-pandemie het voortouw om juiste informatie te verspreiden.

Lees meer
Coronahulp: Fiscaal attest voordeliger in 2020

Coronahulp: Fiscaal attest voordeliger in 2020

19/10/2020 - 21:41

COVID-19 stuurde dit jaar heel wat plannen in de war, ook die van ngo's en kleine goede doelen. Heel wat financiële acties vielen helaas in het water. Daarom besliste de regering om het fiscale voordeel voor giften aan goede doelen dit jaar te verhogen van 40% naar 60%.

Lees meer
Mama Kivu bouwt mee aan Esperas Esperas zoekt naar hoop waar conlict verdeeld

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

04/10/2018 - 21:42

Mama Kivu lanceert samen met Moeders voor Vrede en Make Mothers Matter Belgium het nieuwe samenwerkingsverband Esperas. Samen willen we de stem van vrouwen uit conflictgebieden meer forum geven in België. We lanceren deze samenwerking dan ook onmiddellijk met het project No Man's Land, waarmee we drie verhalen over de Zij-lijn van een conflict brengen. We reizen naar plaatsen waar vrouwen in moeilijke omstandigheden de hoop op vrede levend houden.

Lees meer
Bedankt: Projectrekening KBS leverde voor 10 000 euro schenkingen op

Bedankt: Projectrekening KBS leverde meer dan 10 000 euro aan schenkingen op

19/08/2018 - 15:40

De tijdelijke samenwerking tussen Mama Kivu en de Koning Boudewijnstichting werd ondertussen succesvol afgerond. De doelstelling werd dankzij de vele steun vlot behaald en Maison Ngulo staat in volle bloei!

Lees meer
Trippel 75 cl opnieuw in het aanbod

Trippel 75 cl opnieuw in het aanbod

20/02/2018 - 06:23

Ons biersortiment wordt opnieuw uitgebreid met een mooie geschenkfles van 75cl. We zijn blij dit succesvolle product opnieuw in ons aanbod te kunnen opnemen!

Lees meer
Abonneren op Nieuws

Mama Kivu

is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Met haar werking ondersteunt Mama Kivu opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu. Deze streek is gekend als de gevaarlijkste plaats ter wereld om vrouw te zijn.

In de streek woedt het meest dodelijke conflict sinds WOII, dat al meer dan 5,4 miljoen slachtoffers heeft gemaakt. Jaarlijks worden naar schatting 60 000 vrouwen verkracht.

Toch zijn er, na 20 jaar conflict, nog steeds vrouwen die de kracht vinden om hun samenleving vooruit te helpen en om met volle moed aan de toekomst te timmeren.