Mama Kivu

Mama Kivu is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Mama Kivu ondersteunt opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu.

Nieuws

Opnieuw te verkrijgen: Kip-Kivu-Kerst-Kroketjes

Bestel nu: Kip-Kivu-Kerst-Kroketjes

29/11/2019 - 12:21

Geef je eindejaarsfeesten opnieuw een solidaire tint met de KipKivuKerstkroketjes van Mama Kivu. Vul je diepvries nu al met een stevige voorraad en steun zo onze projecten in Oost-Congo tijdens de Warmste Week.

Lees meer
Kip Kivu 2017

Schrijf je nu in voor Kip Kivu op zondag 24 november

22/09/2019 - 22:38

Op 24 november nodigen zien we je graag terug op Kip Kivu. Voor het eerst op een zondagmiddag, en niet op een zaterdagavond, zoals voorheen. Samen geven we de fantastische initiatieven van de vrouwen in Noord-Kivu een mooie duw in de rug.

Lees meer
Mama Kivu bouwt mee aan Esperas Esperas zoekt naar hoop waar conlict verdeeld

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

04/10/2018 - 21:42

Mama Kivu lanceert samen met Moeders voor Vrede en Make Mothers Matter Belgium het nieuwe samenwerkingsverband Esperas. Samen willen we de stem van vrouwen uit conflictgebieden meer forum geven in België. We lanceren deze samenwerking dan ook onmiddellijk met het project No Man's Land, waarmee we drie verhalen over de Zij-lijn van een conflict brengen. We reizen naar plaatsen waar vrouwen in moeilijke omstandigheden de hoop op vrede levend houden.

Lees meer
Bedankt: Projectrekening KBS leverde voor 10 000 euro schenkingen op

Bedankt: Projectrekening KBS leverde meer dan 10 000 euro aan schenkingen op

19/08/2018 - 15:40

De tijdelijke samenwerking tussen Mama Kivu en de Koning Boudewijnstichting werd ondertussen succesvol afgerond. De doelstelling werd dankzij de vele steun vlot behaald en Maison Ngulo staat in volle bloei!

Lees meer
Trippel 75 cl opnieuw in het aanbod

Trippel 75 cl opnieuw in het aanbod

20/02/2018 - 06:23

Ons biersortiment wordt opnieuw uitgebreid met een mooie geschenkfles van 75cl. We zijn blij dit succesvolle product opnieuw in ons aanbod te kunnen opnemen!

Lees meer
Abonneren op Nieuws

Mama Kivu

is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Met haar werking ondersteunt Mama Kivu opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu. Deze streek is gekend als de gevaarlijkste plaats ter wereld om vrouw te zijn.

In de streek woedt het meest dodelijke conflict sinds WOII, dat al meer dan 5,4 miljoen slachtoffers heeft gemaakt. Jaarlijks worden naar schatting 60 000 vrouwen verkracht.

Toch zijn er, na 20 jaar conflict, nog steeds vrouwen die de kracht vinden om hun samenleving vooruit te helpen en om met volle moed aan de toekomst te timmeren.