Mama Kivu

Mama Kivu is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Mama Kivu steunt opmerkelijke initiatieven van moedige vrouwen in Noord-Kivu.

Nieuws

Crowdfunding voor Joys Bahati

23/03/2024 - 20:52

Joys Bahati is een 15-jarig meisje uit Goma, in de provincie Noord-Kivu, Democratische Republiek Congo. In plaats van haar tienerjaren door te brengen met haar familie en vrienden, belandde ze in het ziekenhuis. 

Lees meer

Mama Kivu ontbijt op 1 september

19/03/2024 - 21:11

Opstaan voor Oost-Congo, kan je op 1 september letterlijk doen! Mama Kivu serveert een heerlijk ontbijt voor onze sympathisanten. Steun mama kivu en ontbijt smakelijk!

Lees meer

Bertelaar 2024: uitverkocht

28/08/2023 - 20:17

366 blaadjes gidsen je op Berts wijze door 2024. De Bertelaar is een unieke en afwisselende scheurkalender waarmee je Mama Kivu en Samugam een hart onder de riem steekt.

Lees meer

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

04/10/2018 - 21:42

Mama Kivu creëerde samen met Moeders voor Vrede en Make Mothers Matter Belgium het samenwerkingsverband Esperas. Samen willen we de stem van vrouwen uit conflictgebieden meer forum geven in België. We deelden met het project No Man's Land, drie verhalen over de Zij-lijn van een conflict brengen en verenigden de krachten in een internationale conferentie Women at the Peace Table.

Lees meer
Abonneren op Nieuws

Mama Kivu

is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Met haar werking steunt Mama Kivu opmerkelijke initiatieven van moedige en sociaal ondernemende vrouwen in Noord-Kivu.

Deze streek staat bekend als een van de gevaarlijkste plaats ter wereld voor vrouwen. Maar het bruist er ook van mensen die de kracht vinden om hun samenleving vooruit te helpen en met volle moed aan de toekomst timmeren.