Mama Kivu

Mama Kivu is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Mama Kivu steunt opmerkelijke initiatieven van moedige vrouwen in Noord-Kivu.

Nieuws

Ze zijn er weer: Kip-Kivu-Kerst-Kroketjes

23/11/2022 - 14:48

Geef je eindejaarsfeesten opnieuw een solidaire tint met de KipKivuKerstKroketjes van Mama Kivu. Vul je diepvries nu al met een stevige voorraad en steun zo onze projecten in Oost-Congo.

Lees meer

Kivu Kafe 4 september: We willen je nog eens zien!

13/07/2022 - 23:14

We laten deze zomer niet aan ons voorbij gaan. Na enkele gemiste kansen is het tijd om elkaar nog eens te treffen op 4 september vanaf 10u in de tuin van het Sint-Jozefscollege in Izegem.

Lees meer

Samen tegen corona: Sensibiliseren in Kivu

10/11/2020 - 22:40

De ebolacrisis die van 2018 tot dit jaar Butembo en Beni hard getroffen heeft, was reeds een harde leerschool in het bestrijden van een pandemie. Een van de lessen uit de strijd tegen het ebolavirus is dat het vertrouwen in de hulpverlening en de informatiebronnen erg broos was. Daarom namen FEPSI en onze voetbaldames van Mama Kivu van bij het begin van deze COVID-19-pandemie het voortouw om juiste informatie te verspreiden.

Lees meer

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

Mama Kivu bouwt mee aan Esperas

04/10/2018 - 21:42

Mama Kivu lanceert samen met Moeders voor Vrede en Make Mothers Matter Belgium het nieuwe samenwerkingsverband Esperas. Samen willen we de stem van vrouwen uit conflictgebieden meer forum geven in België. We lanceren deze samenwerking dan ook onmiddellijk met het project No Man's Land, waarmee we drie verhalen over de Zij-lijn van een conflict brengen. We reizen naar plaatsen waar vrouwen in moeilijke omstandigheden de hoop op vrede levend houden.

Lees meer

Bedankt: Projectrekening KBS leverde meer dan 10 000 euro aan schenkingen op

19/08/2018 - 15:40

De tijdelijke samenwerking tussen Mama Kivu en de Koning Boudewijnstichting werd ondertussen succesvol afgerond. De doelstelling werd dankzij de vele steun vlot behaald en Maison Ngulo staat in volle bloei!

Lees meer
Abonneren op Nieuws

Mama Kivu

is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Met haar werking steunt Mama Kivu opmerkelijke initiatieven van moedige en sociaal ondernemende vrouwen in Noord-Kivu.

Deze streek staat bekend als een van de gevaarlijkste plaats ter wereld voor vrouwen. Maar het bruist er ook van mensen die de kracht vinden om hun samenleving vooruit te helpen en met volle moed aan de toekomst timmeren.