Backup Butembo

Deze bijzondere documentaire vertelt het verhaal van buitengewoon sterke vrouwen in Oost-Congo. De regio is al ruim 15 jaar het strijdtoneel van een bloedig conflict. In de stad Butembo groeit een positief verzet. De bevolking probeert de controle over haar lot en leven terug te krijgen. Wanneer het geweld in en rond Butembo toeneemt, kijken de inwoners niet langs de zijlijn toe. Ze lopen het gevaar soms letterlijk tegemoet.

Eind 2012 tot begin 2013 verbleef Elien drie maanden tussen de bevolking van de stad Butembo. Ze toonde hoe sterke mensen, in een stateloos gebied, opstaan en zelf alternatieven uit de grond stampen. Ze volgde in die tijd, met een kleine handycam, onder meer Jocelyne, die een eigen voetbalploeg uit de grond stapt, de dames van FEPSI die alles doen wat ze kunnen om de slachtoffers van het geweld een nieuwe start te geven, en de bewoners van de wijk FURU, die zelf hun wijk willen beschermen.

Backup Butembo is een documentaire van 50 minuten en geeft je een goeie indruk van het leven in de stad Butembo, met haar hoogtes en laagtes. De film won een LAMA voor best Documentary Feature op de Los Angelos Movie Awards, en een award of excellence op the Indie Fest in Californië.

De dvd van Backup Butembo is beschikbaar met Engelse, Franse of Nederlandse ondertitels en kan besteld worden via het contactformulier. Een dvd kost €15. Voor een verzending met de post vragen we €2 verzendingskosten.
De film kan ook vertoond worden in het bijzijn van Elien, in combinatie met een inleiding, nabespreking of lezing.

Wilt u een DVD bestellen of een voorstelling organiseren?

Contacteer ons