Voetbalcompetitie voor vrouwen

Congo zou volgens de ngo Save the Children de slechtste plaats ter wereld zijn om moeder te zijn. Jocelyne is er alleenstaande moeder en ontkent de moeilijke levensomstandigheden voor een vrouw als zij niet. Maar dit weerhoudt haar niet haar dromen na te jagen.

VrouwenvoetbalVrouwenvoetbalVrouwenvoetbalVoetbalcompetitie voor vrouwenVoetbalcompetitie voor vrouwenVoetbalcompetitie voor vrouwenVoetbalcompetitie voor vrouwen

Maar toen ze de mannen in het stadion van Butembo met een bal aan de voet over het veld zag lopen, begreep ze niet waarom zij dit zelf niet zou kunnen. Vandaag wordt haar vrouwenploeg regelmatig in dit stadion bewonderd door al wie voetbal lief is. Dankzij de samenwerking met Jocelyne slaagde Mama Kivu er in om in deze streek een vrouwencompetitie op te zetten.

Na een jaar vriendschappelijke wedstrijden, startte in het najaar van 2013 de eerste officiële Mama Kivu voetbalcompetitie waar vier ploegen aan deelnamen. De eerste titel werd in juni 2014 kunnen uitgereikt. In 2018 werd de competitie uitgebreid naar negen ploegen, ingedeeld in drie territoria.
Vandaag bestaat de competitie al uit 15 ploegen, verspreid over de regio Beni-Lubero.

Wilt u meer weten over het vrouwenvoetbal in Congo?

Contacteer ons