Maison Ngulo, een opvanghuis en opleidingscentrum

In 2015 opende Mama Kivu het opvanghuis en opleidingscentrum Maison Ngulo. Dit nieuwe project is een antwoord op een nood die sterk werd aangevoeld door onze partner FEPSI, die jarenlang medische en psychologische zorg aan slachtoffers van seksueel geweld biedt. Naast de eerste zorgen, volgen zij de slachtoffers vijf jaar lang op, doen ze aan familiale en sociale bemiddeling en zoeken ze oplossingen voor vrouwen die na het trauma hun leven van nul moeten heropbouwen. Slachtoffers die na het medische herstel nergens heen konden, werden vaak bij de leden van FEPSI thuis opgevangen. Met Maison Ngulo werd dit deel van hun werking geprofessionaliseerd.

Maison NguloMaison NguloMaison NguloMaison Ngulo

Maison Ngulo is een huis waar slachtoffers van seksueel geweld, na het medisch herstel, kunnen wonen en zich voorbereiden op een nieuwe start. Vrouwen en kinderen pikken er de dagelijkse activiteiten weer op en worden psychologisch bijgestaan door de vrijwilligers van FEPSI.

Overdag is Maison Ngulo ook een opleidingscentrum waar de bewoonsters, samen met andere slachtoffers en HIV/Aids-patiënten verschillende opleidingen kunnen volgen. Elke zes maanden studeren 20 vrouwen af in een opleiding naaien of manden vlechten, en wie wil kan het certificaat met een minikrediet aanvullen, en zo een eigen economische activiteit beginnen.

Ten voordele van Maison Ngulo worden de manden die gemaakt zijn in Maison Ngulo ook in België verkocht.
Neem contact op indien je zelf een verkoopmoment wil organiseren.

Maison Ngulo krijgt de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Koning Boudewijnstichting.

Maison Ngulo
Mand gevlochten in Maison Ngulo

Geef deze projecten een duwtje in de rug

Steun Mama Kivu