Mama Kivu

Mama Kivu is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Mama Kivu ondersteunt opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu.

Nieuws

Wees op 2 oktober solidair met Beni

Wees op 2 oktober solidair met Beni

27/09/2017 - 15:50

Op maandag 2 oktober 2017 herdenken we de derde verjaardag van de start van de aanvallen op Beni. Daarom wordt een herdenking georganiseerd door de Stad Ieper, het In Flanders Fields Museum en de Vrienden van het IFF. Toon de slachtoffers dat ze niet vergeten zijn, en geef één van de vele kruisjes met een naam van een slachtoffer een plaats in het Ieperse oorlogslandschap.

Read more
Kip Kivu op 21 oktober 2017

Kip Kivu op 21 oktober 2017

30/08/2017 - 20:11

Op 21 oktober 2017 vindt voor de zesde keer Kip Kivu plaats in Izegem. Inschrijven kan je vanaf nu via het online formulier, of door een kaart te kopen bij een vrijwilliger!

Read more
Beni Files gelanceerd! Beni Files

Beni Files gelanceerd!

14/02/2017 - 16:10

Op 10 februari werd het project Beni Files gelanceerd. Tijdens de een openingsavond in Ieper werden de verschillende facetten van het project toegelicht. De Nederlandse versie van Beni Files staat sinds die dag online.

Read more
Zussen Coorevits solidair met Mama Kivu

Zussen Coorevits solidair met Mama Kivu

09/01/2017 - 08:46

Mama Kivu organiseert op 18 februari een Destelbergense zaalvoetbalderby in sporthal Bergenmeers. Kom de zussen Coorevits en hun ploegen aanmoedigen of trek zelf je voetbalschoenen aan.

Read more
De nieuwe start van Rachel

De nieuwe start van Rachel

28/10/2016 - 14:57

Maison Ngulo, het opvanghuis en opleidingscentrum, opende de deuren in 2015. Rachel en haar twee dochters waren de eerste bewoners, en belandden hier na een erg moeilijke periode. Het moest een eerste stap zijn, van een nieuw begin, een nieuw leven. Het huis is ondertussen meer dan een jaar in werking, en het leven van Rachel ziet er ondertussen helemaal anders uit. Het verhaal is het eerste, en hopelijk niet het laatste succesverhaal van een huis voor vrouwen zonder thuis.

Read more

Mama Kivu

is een jonge Belgische organisatie, actief in Oost-Congo. Met haar werking ondersteunt Mama Kivu opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu. Deze streek is gekend als de gevaarlijkste plaats ter wereld om vrouw te zijn.

In de streek woedt het meest dodelijke conflict sinds WOII, dat al meer dan 5,4 miljoen slachtoffers heeft gemaakt. Jaarlijks worden naar schatting 60 000 vrouwen verkracht.

Toch zijn er, na 20 jaar conflict, nog steeds vrouwen die de kracht vinden om hun samenleving vooruit te helpen en om met volle moed aan de toekomst te timmeren.

Wil je zelf graag je steuntje bijdragen?

Doe mee