Coronahulp: Fiscaal attest voordeliger in 2020

19/10/2020 - 21:41

COVID-19 stuurde dit jaar heel wat plannen in de war, ook die van ngo's en kleine goede doelen. Heel wat financiële acties vielen helaas in het water. Daarom besliste de regering om het fiscale voordeel voor giften aan goede doelen dit jaar te verhogen van 40% naar 60%.

Een gift van minimaal 40 euro op jaarbasis geeft je recht op een fiscaal attest. In het verleden was een schenking aan Mama Kivu daardoor voor veertig procent fiscaal aftrekbaar.
In deze moeilijke tijden komt daar nu twintig procent bovenop en krijg je volgend jaar zestig procent van je schenking terug, via deze extra fiscale korting.
Op deze manier hoopt de overheid de vele goede doelen een hart onder de riem te steken.

Twijfel dus niet langer, en zorg dat de meest kwetsbaren niet twee keer de rekening van deze COVID-19-pandemie gepresenteerd krijgen.

Dankzij een externe partner kan ook Mama Kivu, als kleine vrijwilligersorganisatie, fiscaal aftrekbare giften ontvangen. Omdat we deze attesten niet zelf kunnen afleveren, vragen we u de gift op voorhand te registreren via ons webformulier. Vervolgens maak je het bedrag over, niet op het rekeningnummer van Mama Kivu, maar wel op BE50 0011 2745 2218 met als mededeling 'GIFT'.

Je gift, ongeacht het bedrag, is meer dan ooit welkom. Dikke merci!

Doe een schenking

Registreer hier je gift