Crowdfunding Beni Files

Crowdfunding Beni Files

Help ons met de oprichting van een online monument voor de slachtoffers van de bloedbaden in de streek van Beni-Lubero. Steun dit initiatief en zorg er mee voor dat de slachtoffers niet in de anonimiteit verdwijnen.

Sinds oktober 2014 lieten meer dan 700 mensen het leven, in en rond de stad Oicha, een stad in de provincie Noord-Kivu, in de Democratische Republiek Congo.

Volgens lokale bronnen, verlieten al 80 000 burgers Beni en de omliggende dorpen. Telkens wijzen de lokale autoriteiten de Oegandese rebellen van ADF/Nalu als daders aan. Maar bijna twee jaar na de start van deze bloedbaden, is het nog steeds onduidelijk wie er werkelijk achter de aanvallen zit.

Beni Files is een online monument voor de slachtoffers van deze aanslagen, zodat hun naam niet zal vergeten worden.
In een interactieve kaart worden de verschillende incidenten samengebracht, zullen getuigenissen van slachtoffers en overlevenden worden samengebracht. Ook de rapporten van de VN, van de burgerplatformen en ngo's, zullen er vindbaar zijn.

Met dit online monument willen we de wereld tonen wat er met de burgers uit Beni, en de omliggende dorpen, gebeurt, onder de neus van de grootste VN-vredesmissie.

Wat kan jij doen?

Petitie

Je kan er voor zorgen dat de slachtoffers en hun familie niet vergeten worden en de hoop dat er op een dag GERECHTIGHEID zal zijn, levend houden, door deze petitie mee te onderschrijven.

Deze petitie wordt overgemaakt aan:
Procureur van het internationaal strafhof in Den Haag (Nederland), het Hoge Commissariaat voor de mensenrechten van de VN (Genève/Zwitserland), de internationale partners van de DRC, de Congolese autoriteiten en haar politieke leiders.

Crowdfunding

Maak dit online monument mee mogelijk door een financiële bijdrage te doen.
Maak uw schenking over op het rekeningnummer van Mama Kivu,
BE30 9730 7086 5911.

Met de steun van:

Crowdfunding Oicha Files
Crowdfunding Oicha Files
Crowdfunding Oicha Files
Crowdfunding Beni Files
Crowdfunding Beni Files

Blijf op de hoogte van dit project

Schrijf je in voor de nieuwsbrief